Momenteel hebben wij geen pups beschikbaar. 
​​​​​​​Neem gerust contact met ons op, indien u op de wachtlijst geplaatst  wenst te worden

De Border Collie

De Border Collie werd oorspronkelijk gefokt om schapen te drijven in het heuvelachtige grensgebied tussen Schotland en Engeland. Dit hondenras staat bekend om zijn intense blik, of ‘oog’, waarmee hij zijn kudde onder controle houdt. De Border Collie is een hond met onbeperkte uithoudingsvermogen en werklust, die hem allemaal tot een vooraanstaande herdershond maken; hij wordt nog steeds gebruikt om schapen te hoeden op boerderijen over de hele wereld.

Hij heeft dan ook een enorm uithoudingsvermogen, met energie die je meteen terugziet in zijn karakter.
Naast dat ie enthousiast en alert is, is ie ook nog eens bovengemiddeld intelligent. Van nature is deze hond erg vriendelijk en heeft een enorme ´Will to please´.

Het is dus belangrijk dat deze hond lichamelijk en geestelijk voldoende bezig gehouden wordt. Flyball, Agility en schapendrijven zijn disciplines waar dit ras zich perfect voor leent. Wanneer ze consequent opgevoed zijn, heb je een enorm gehoorzame hond die gek is op aandacht en zich sterk hecht aan de baas.

De bordercollie is heel waaks en verdedigt zijn baas en diens eigendommen fanatiek, daarom dient dit ras concequent te worden opgevoedt.